Healty Bounty's

Snacks

Wellicht heb je ze wel eens voorbij zien komen "de healty Bounties". Ik vind deze zo onwijs lekker en ze zijn ook nog eens gezond. Beter kan niet toch?!

Bij deze het recept, zodat je zelf ook kunt genieten van deze heerlijke snack. Hij bestaat uit drie lagen, ik zal voor elke laag de benodigdheden noemen. 

De onderste laag de bodem:

  • 100gr dadels (zonder pit);
  • 100gr amandelen;
  • 50ml water;
  • 3 eetlepels rauwe cacao poeder.

De middelste laag:

  • 65gr amandelen;
  • 100ml kokosolie (gesmolten);
  • 120gr geraspte kokos;
  • 2 eetlepers honing;
  • 120ml kokosmelk.

De bovenste laag:

  • 120gr kokosolie;
  • 40gr rauwe cacoa poeder;
  • 4 Theelepels honing.

De onderste laag

Uiteraard start je bij de onderste laag. Pak een schaal van ca. 30cm bij 30cm. Ik beleg deze met zilverfolie erin. 

De dadels kun je het beste even een tijd laten weken in lauw water. Daarna voorzichtig fijnhakken in de keukenmachine met 50ml water. Niet alles tegelijk, want je keukenmachine of blender wordt hier echt niet blij van. Ikzelf heb mijn blender hierdoor bijna kapot gedraaid. Een keukenmachine is wel beter dan een blender, dus heb je deze in huis kies dan hiervoor en niet voor de blender. De blender is hier eigenlijk niet voor gemaakt. Maar doe je het toch eigen risico en zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb als je blender begint te protesteren. ;-)

De middelste laag

Goed als het je eenmaal is gelukt om de dadels goed fijn te maken. Maal de amandelen fijn tot gewenste dikte. Maal nu alles bij elkaar met de cacao poeder tot één massa. Dit wordt de bodem. Met een lepel kun je deze glad strijken en ca. 1cm dik verdelen over de hele schaal. Zet deze schaal hierna even in de vriezer. 

Jij begint ondertussen met de middelste laag. Gooi alle ingrediënten in je keukenmachine/ blender en meng tot alles goed gemixt is. Deze laag komt op de dadel/ amandel bodem. Wanneer deze laag goed verdeeld is in de schaal, gaat deze weer terug in de vriezer. 

De topping

Maak nu de topping. Je gooit weer alle ingrediënten bij elkaar en mixt deze tot een glad geheel. Giet deze topping over de kokoslaag en zorg dat deze de gehele laag bedekt. Hierna zet je de schaal in de koelkast en laat deze ca. 30 minuten staan, tot de topping volledig is uitgehard. 

We zijn er bijna

Wanneer de topping is uitgehard kun je het folie uit de schaal halen en heb je één groot Bounty blok. Deze kun je voorzichtig in blokjes snijden van jouw gewenste grote. 

Maak ze niet te groot. Deze bounty vult zeer goed en hoe meer blokjes je hebt, hoe langer je ervan kunt genieten! Als het je lukt om hier vanaf te blijven, want ze zijn echt waar verrukkelijk. 

Laat hieronder weten wat je ervan vind als je deze gemaakt hebt. Ik ben heel benieuwd!

Succes, liefs

Johanna


Oudere berichten Nieuwste berichten


  • Ilse op

    Ik heb ze gemaakt, het kost even tijd. Maar ze zijn inderdaad heel erg lekker. Deze ga ik zeker nog een keer maken. Bedankt voor het delen!


Laat een reactie achter

Berichten worden eerst goedgekeurd voordat ze geplaatst worden, bedankt voor je begrip.