Recept gezonde ontbijtkoek

Recepten ontbijt Snacks

Je kent de slogan vast wel, "....mag iedere dag". Ja dat komt de producent heel mooi uit, want dat is goed voor hun portemonnee. Je lichaam wordt er alleen niet blij van "iedere dag". De ingrediëntenlijst voor ontbijtkoek:

Glucose-fructosestroop, ROGGEbloem, suiker, plantaardige oliën (palm, raap), rijsmiddel (natriumbicarbonaat, zuurnatriumpyrofosfaat), TARWEbloem, specerijen, aroma, gebrande suiker. Allergie-informatie: bevat gluten.

Om ingrediënten te leren lezen, moet je weten dat waarvan het meeste inzit als eerste in de rij staat en dan opvolgend. Dus het meeste wat erin zit is "Glucose-fructosestroop". Heel mooi woord, maar het is gewoon suiker. Als derde op rij nog een keer gewoon "suiker", dan nog een keer "aroma", dus suiker en als laatst "gebrande suiker". Nog een keer suiker. Kortom 80% is suiker. Lekker verantwoord tussendoortje ;-)

Een alternatief voor gezonde ontbijtkoek en ook heel erg lekker.

Benodigdheden:

  • 250gr roggebloem (biologische roggebloem bij AH verkrijgbaar)
  • 200gr melk (ik gebruik kokosmelk, maar kan ook amandelmelk)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels appelstroop (suikervrij) (Cromback bij AH is suikervrij)
  • 90gr natuurlijke honing (geen supermarkt honing)
  • 2,5 eetlepel koek en speculaaskruiden
  • 2 theelepels baking soda

Voeg alles toe en mix tot alles een goed gemixt is. Doe een velletje bakpapier in je cakeblik en zet het geheel in een voorverwarmde oven 55 min op 180 graden. Laat het na het bakken even afkoelen.

Deze ontbijtkoek kun je prima als een gezond tussendoortje eten. Je kunt het ook als ontbijt gebruiken. Het bevat veel essentiële voedingsstoffen. 

Je kunt deze ontbijtkoek ca. 3 tot 4 dagen afgesloten bewaren. Maar ik snijd de ontbijtkoek ook wel eens door de helft en leg deze in de vriezer. De smaak is daarna nog steeds goed. Zo kun je eventueel een voorraadje maken. 

Ik ben benieuwd hoe jij deze ontbijtkoek vind, laat gerust een reactie achter. 

 

Liefs Johanna


Oudere berichten Nieuwste berichten


Laat een reactie achter

Berichten worden eerst goedgekeurd voordat ze geplaatst worden, bedankt voor je begrip.