Worteltaart Glutenvrij en zonder toegevoegde suikers

Deze week heb ik deze verrukkelijke worteltaart gemaakt en het is echt een hele grote aanrader. En in een handomdraai klaar. (vind ik dan ;-))

Wat heb je nodig. 

  1. 110gr. Amandelmeel
  2. 100gr Boekweitmeel 
  3. 10gr. Bakpoeder
  4. 120gr Eiwitten
  5. 200gr Wortels
  6. 1 Rijpe banaan
  7. 70gr Roomboter (ongezout)
  8. Twee kneepjes Vanillashot van MyProtain
  9. Kaneelpoeder of essentiële olie van kaneel (Ik heb beiden gebruikt)
  10. Aantal druppels stevia extract. (voeg naar eiegen zoet behoefte toe. Ik heb 10 druppels gebruikt)
  11. Tussen de 18cm tot 20cm springvorm
  12. Bakpapier

Pureer de wortels en banaan in een keukenmachine tot een gladde massa. Kan eventueel ook met een staafmixer of blender, maar duurt wel iets langer tot je dit volledig gepureerd hebt. Voeg vervolgens het amandelmeel, boekweitmeel en bakpoeder toe en meng door elkaar. 

Klop in een ander kom de eiwitten op tot dit een stevige massa is. Wanneer de eiwitten stevig genoeg zijn kun je de kom ondersteboven houden zonder dat er iets gebeurd. Meng voorzichtig met een spatel de andere mix erdoor. 

Laat de boter smelten en voeg hier de Vanillashot, kaneel en stevia toe. Voeg ook dit toe aan mix. 

Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen van de springvorm in. Giet vervolgens het mengels in de vorm en zet in het midden van de oven op 180 C en bak gaar in 40 tot 45min. 

Als de taart klaar en afgekoeld is kun je de taart horizontaal doormidden snijden. Strijk een heel dun laagje Lemoncurd op de onderste laag en een laagje Ricotta. Doe dit vervolgens ook weer op de bovenste laag en besprenkel met een klein beetje wortelrasp. 

De Lemoncurd en Ricotta zijn niet meegenomen in de de voedingsinformatie. Dit is heel erg afhankelijk van de hoeveelheid die jezelf wilt gebruiken. Daarnaast is de Lemoncurd niet suikervrij, dus je kunt dit ook weglaten. Al smaakt het wel fantastisch erbij.

Voedingsinformatie per 100gr - 286kcal
18,9gr Koolhydraten
19,3gr Vetten
8,4gr Eiwitten
Bon Appetit!
Liefs Johanna

Oudere berichten Nieuwste berichten


Laat een reactie achter

Berichten worden eerst goedgekeurd voordat ze geplaatst worden, bedankt voor je begrip.