Zal ik mijzelf voor die vrachtwagen rijden?

In 2022 had ik deze gedachte. Een gedachte die in een flits door mijn hoofd schoot, op een moment van diepe pijn en vernedering. Ik had al veel meegemaakt het afgelopen jaar, maar toen ik het verweer van de tegenpartij ontving, werd ik tot op het bot vernederd. Het raakte me in mijn diepste ziel.

Op dat moment, wachtend in mijn auto om over te steken, kwam de gedachte: “Wat als ik nu doorrij en mezelf voor die vrachtwagen zet die aankomt?” Iedereen weet wat de gevolgen zouden zijn, hij zou in de linker zijkant van mijn auto schieten, waar ik zat. Maar ondanks de pijn koos ik ervoor om ná de vrachtwagen pas door te rijden.

 

Liefde is krachtiger dan haat

 

Waarom? Omdat ik geloof in tegenpolen. Waar er donkerte is, is er ook licht. Waar er haat is, bestaat ook liefde. En naast de mensen die misschien hadden gewild dat ik voor die vrachtwagen was gereden, is er ook een groep mensen die wil dat ik blijf. Zo blijkt maar weer dat liefde altijd krachtiger is dan haat, want ik voelde die pijn, maar toch ook de liefde voor en van deze mensen.

Ik koos voor het moeilijke pad, het pad dat mij door deze pijn zou leiden, hoe uitzichtloos het op dat moment ook leek. Sinds 2021 voelde het alsof de grond onder mijn voeten werd weggeslagen. Ik was uitgeput en volkomen verslagen. Eerst kwam de pijn, daarna de boosheid, haat, frustratie en weerstand. En toen, na een lange tijd, kwam er acceptatie. En uiteindelijk… dankbaarheid.

 

Ik begrijp mensen die ervoor kiezen om eruit te stappen

 

Dankbaarheid voor alles wat ik heb meegemaakt. Iets wat ik destijds niet voor mogelijk hield. Maar nu weet ik dat ik hier sterker uit ben gekomen. Ik heb gevoeld tot in de diepste lagen van mijn ziel. Ik heb ervaren wat ondraaglijke pijn is, en ik begrijp mensen die ervoor kiezen om eruit te stappen. Die pijn is ondragelijk als je haar niet kunt toelaten. En dat betekent niet dat je gek bent of zwak. Alles behalve dat.

Ik ben niet zielig, alles behalve zielig. Ik hoef geen medelijden, want dit is mijn reis, net zoals iemand anders zijn reis heeft. En die persoon was ik nooit geworden als ik dit niet had meegemaakt. Ik moest dit meemaken, om te kunnen worden wie ik nu ben. 🌱

 

Aan iedereen die worstelt: er is altijd een andere kant.

 

Ik schaamde mij eerst voor wat ik heb meegemaakt, maar ik ben er nu trots op. Trots dat ik ben door gegaan en niet ben gestopt. Voordat ik dit meemaakte, werkte ik alleen aan de buitenkant. Ik dacht dat ik ook aan de binnenkant werkte, maar nu besef ik dat dit niet zo was. Ik moest nu van binnen beginnen om uiteindelijk naar buiten te gaan. Dat is niet makkelijk, maar het is zo de moeite waard, en ik wil nooit meer anders.

Aan iedereen die worstelt: er is altijd een andere kant. Waar donker is, bestaat ook licht. En hoewel de pijn overweldigend kan zijn, is er altijd een keuze. En die keuze, hoe moeilijk ook, kan je naar een plek brengen die je je niet eens kon voorstellen. 💫

 

Dit is precies waar ik met mijn nieuwe programma ga starten.

 

Omdat ik als geen ander weet hoe belangrijk het is om van binnen naar buiten te werken. Je kunt er geweldig uitzien aan de buitenkant, maar als je niet van binnen begint, voelt het nooit écht goed. Ik heb het zelf ervaren, en nu wil ik jou helpen die transformatie te maken. 

Ben jij er klaar voor om jouw innerlijke kracht te ontdekken en die stralende buitenkant vanzelf te laten volgen? 💫✨

Stuur me een bericht en laten we samen jouw reis starten. 🌱

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Geverifieerd door MonsterInsights