MINDSET EN VOEDING

Als we het over voeding hebben, hebben we het al snel over gezond eten en over afvallen. Als we willen afvallen gaan we op dieet. Dieet betekend niks anders dan een op jouw afgestemd voedingsschema. Dieet betekend niet afvallen, een dieet is een voedingsschema waar jij je op dat moment aan houdt. Dit kan 1500 kcal zijn omdat jij graag wilt afvallen, maar dit kan ook 3700kcal zijn omdat jij graag wilt aankomen en ook vooral extra spiermassa wilt opbouwen.

Een dieet kun je alleen volhouden als jouw mindset goed is. Zo lang jij er niet in gaat geloven gaat jouw dieet nooit werken.

Vaak is afvallen niet de reden dat jij moeite wilt gaan doen om te gaan afvallen. Er zit altijd een dieper achterliggende gedachte achter en dit is jouw motivatie waarom jij dit gaat volhouden. Niet omdat jij wilt afvallen, want dit kost moeite en kan zelfs pijnlijk zijn en daar heeft natuurlijk niemand zin in, maar de achterliggende gedachte dat is waarom jij toch die moeite en misschien wel pijn wilt gaan ervaren.

Een dieet die voor jou is afgestemd hoeft echt niet ingewikkeld te zijn en ook zeker niet duur. Om jouw doelen te behalen kun jij jouw favoriete voedingsmiddelen prima hierin verwerken. Het belangrijkste is dat de verhoudingen in de Macro’s goed zijn ten opzichte van jouw doel. Dus eet jij graag brood, dan kun jij jouw doel behalen met brood eten, eet jij graag salades of andere gerechten en wil jij graag met jouw gezin in de avond mee eten? Ook dit kun jij gewoon verwerken in jouw voedingsschema en toch jouw doelen behalen. Op die manier kun jij het veel beter volhouden, dan wanneer het een zwaar dieet is. Jouw mindset gaat in verzet en je gaat er hoe dan ook mee stoppen.

Dus wil jij een gezonder leven, een goede mindset is het eerste wat jij nodig hebt om dit te behalen. Daarna komt de volgende stap. Met een voedingsschema die op maat gemaakt is voor jouw, ga jij het verschil maken en zien.

Daarnaast moet je jezelf de vragen gaan stellen, waarom je nu echt wilt wat jij wilt gaan bereiken. Waarom wil jij echt zo graag afvallen? Of waarom wil jij meer spiermassa? Waarom stop jij toch die bepaalde producten in jouw mond?

Vanaf baby zijn wij helemaal clean en ongeconditioneerd, na verloop van jaren sluipt de coördinering van ouders, familieleden, leraren, vrienden en andere mensen erin. We creëren onze eigen waarheid en zijn hierin gaan geloven. Door deze waarheid over los te laten en deze opnieuw voor jouw op te gaan schrijven open jij deuren die je ervoor nog nooit had gezien.

Bij al deze vragen ga ik jouw helpen, samen gaan we de “gewoontes” boven tafel halen en waarom dingen gaan zoals ze nu gaan. We gaan nieuwe doelen schrijven en jouw voedingsverhaal opnieuw schrijven.

Geverifieerd door MonsterInsights