Een lekker tussendoortje die verantwoord is, waar veel eiwitten inzitten, maar ook nog eens heel erg lekker is. Liefst gewoon geen suiker toegevoegd en toch lekker. Ik ben dol op chocolade, dus als het iets met chocolade kan zijn, dan is dat natuurlijk fantastisch. Uiteraard zit in chocolade wel wat suiker toegevoegd, maar hé het is wel super lekker.Laat ik nu een heerlijk recept hebben wat match met mijn bovenstaande wens. Normaal gesproken is het gemaakt met gepofte boekweit, maar ik heb het recept aangepast en ik moet zeggen, hij is behoorlijk geslaagd en ik heb geen extra suiker toegevoegd. Nog een voordeeltje, je hebt geen oven nodig. Gewoon maken in de koelkast en klaar is kees!!

Wat heb je nodig:

  • 60gram Whey Isolate Crispy van body en fit
  • 25 gram pure chocolade liefst 80% of hoger. Ik heb deze gebruikt van callebaut callets
  • 30 gram pindakaas. Ik gebruik altijd de 100% pindakaas. Te koop bij AH, Jumbo of Lidl.
  • 3 gram kokosvet
  • Vanille shot en Caramel van Personal protain
  • Ovenschaal bekleed met bakpapier

Zo maak je Choco Whey Chrispy

Oké nu gaan we beginnen. Smelt eerst de pindakaas in het kokosvet. Pas op het kan snel verbranden, dus blijf roeren en blijf erbij tot het helemaal zacht is. Gooi vervolgens de chocoladedruppels erdoor. Of kleine brokjes chocolade van een reep (kan ook hoor). Roer de chocolade erdoor net zo lang tot alles gesmolten is.

Voeg 1 vanille shot en indien je het lekker vind een shot karamel toe. Ik gebruik deze omdat hier heen suikers in zitten en super lekker zijn. Ik gebruik deze namelijk ook vaak door mijn yoghurt of skyr. Goed ik dwaal af.

Na de shot indien gewenst, hoeft uiteraard niet. Heb je ze niet in huis, het kan ook best zonder. Meng alles met de Whey Isolat Crispy. Net zo lang tot alles goed door elkaar zit. Handig om dit direct in je ovenschaal te mengen. Druk het daarna aan zodat alles mooi gelijk verdeeld is.

Zet de ovenschaal in de koelkast en laat het hard worden. Ca. 30min. Vervolgens kun je er repen van snijden en Enjoy!!

De macro’s zijn als volgt per 100 gram

Recept Choco Whey Chrispy

480 Kcal | 40,7gr Koolhydraten | 24,6gr Vet | 35,2gr Eiwitten

Nu denk je WOW dit is dus echt niet bepaald laag in kcal. Dat klopt, maar dan hebben we het over de hele ovenschaal opeten, dan zit je net iets boven de 100gram. Dat doen we natuurlijk niet, kan wel, als jij nog voldoende over hebt en in de macro’s blijft. Maar een reep is zo rond de 8 a 10 gram. Dus maar 48 kcal. Dan valt het reuze mee toch??

En ik heb nog iets leuks! Ik heb deze al in de app van MyFitnesspal gezet. Dus ideaal als je, jouw macro’s wilt bijhouden. Je vind deze onder de naam: Yoanna Choco Whey Crispy. Hoe handig is dat?

Ik ben benieuwd wat jij ervan vind! Laat een reactie achter, vind ik heel erg leuk!

Liefs, Johanna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Geverifieerd door MonsterInsights