Zo zorg jij voor meer fun in je leven!

Fun lijkt tegenwoordig een belangrijk onderdeel van ons leven te zijn. We delen graag op social media hoeveel plezier we wel niet hebben. Onze voeding moet fun zijn, ons werk moet fun zijn, onze training en noem maar op. Je zou bijna kunnen zeggen: “Een dag geen plezier is een dag niet geleefd”. Maar soms zit je even niet in een fase van fun. Soms kom je in een fase terecht van overleven en lijkt plezier hebben niet mogelijk. Je vraagt jezelf af of je het überhaupt nog wel kunt voelen. Wat kun je dan doen om weer meer fun te hebben?

 

Een periode waarin je even geen idee meer hebt wat fun is of hoe je dit moet krijgen lijkt soms een zwarte bladzijde in je leven. Maar juist door dit soort perioden worden de plezierige momenten waardevoller. Toch wil je in zo’n periode misschien ook al graag wat meer fun hebben. Onderstaande tips gaan je hierbij helpen.

Tip 1: Wees dankbaar

Als je altijd maar een fijn leven hebt, vergeet je hoe dankbaar je hiervoor mag zijn. Alles lijkt vanzelfsprekend, totdat dit ineens niet meer zo is. Dan besef je pas hoe dankbaar je eerder had mogen zijn.

Sta daarom eens stil, kijk om je heen naar wat je allemaal hebt en wie er voor je klaarstaan. Wees elke dag eens even een partijtje trots op wat je hebt bereikt. Dit heb jij gedaan. Je hebt doorgezet en je bent gekomen waar je nu bent.

Je kunt wel steeds met de toekomst bezig zijn en denken dat je dan pas gelukkig bent, maar je had nu ook nog niet kunnen staan waar je nu al staat. Kijk eens naar wat je wel allemaal hebt en hebt bereikt.

Tip 2: Haal plezier uit kleine dingen

Ga weer terug naar de basis en haal plezier uit de kleine dingen. Fun hoeft niet complex te zijn. Het is vaak juist super easy om meer fun te hebben. Je hoeft jezelf ook niet te onderscheiden of beter voor te doen dan een ander. Houd het simpel.

Welke kleine actie kun jij nu ondernemen om ook maar iets meer fun te voelen? Dit zal voor iedereen anders zijn. Daarom kun je dit ook niet vergelijken met een ander. De een wordt onwijs blij van een wandeling, de ander van het lezen van een boek of dansen op muziek.

We vergeten dat fun geen geld hoeft te kosten en dat het voor het oprapen ligt. In een moeilijke periode denk je misschien niet aan het hebben van fun, maar dit kan je er juist doorheen helpen. Je kunt zo’n periode leuker maken met simpele dingen die niets kosten en toch een mega groot effect hebben. Hoe fijn is het bijvoorbeeld om een goede connectie te hebben met iemand en hier al fun mee te hebben door alleen maar samen te zijn zonder echt iets te ondernemen?

Tip 3: Besteed meer aandacht aan wat jou energie geeft

Het hele stuk fun is ook super leuk om uit te zoeken. Maak eens een lijst met dingen waar jij mega blij van wordt en wat jou veel energie geeft. Maak ook een lijst met dingen die je minder zou willen doen, dingen die je energie kosten en die je nog wel doet.

Welke lijst heeft bij jou dagelijks de overhand? Het zal je niet verbazen dat vaak de lijst met dingen die we minder willen doen de overhand heeft. En we doen juist minder van de dingen waarvan we zoveel energie van krijgen. Dat is toch zonde?

Hoe kan dit eigenlijk? Dit heeft vooral met je focus te maken. Je focust je vooral op wat je niet wilt en bent daar al je tijd aan kwijt. Verleg je focus naar wat je wel wilt en besteed daar je tijd aan.

De dingen waar jij energie van krijgt komen dan meer op de voorgrond. Waarschijnlijk kun je niet alle dingen op de lijst doen. Sommige dingen kosten misschien veel geld of tijd. Maar er blijven waarschijnlijk ook nog genoeg dingen over die je wel kunt doen. Kijk daar eens naar en zet die dingen op de voorgrond.

Schrap dingen die op de lijst staan met de dingen die je niet leuk vindt. Wat jou geen plezier geeft wil je niet langer meer in je leven toe laten, als dit niet echt nodig is. Dit kost energie die ten koste gaat van ‘‘Verleg je focus eens naar wat je wel wilt en besteed daar je tijd aan.’’ jouw fun. Je wilt dit soort dingen dus het liefst zoveel mogelijk uit je leven verbannen.

Tip 4: Maak de ‘moetjes’ leuker

Natuurlijk zijn er ook dingen die moeten, zoals werken, sporten en eten koken. Kijk eens hoe je dit soort dingen leuker voor jezelf kunt maken.

Misschien wil je niet meer vaststaan in de file en werk je liever een dagje thuis. Of vervang je een van je work-outs door een thuis work-out of een groepsles die jou uitdaagt. Ook gezond eten kun je zeker wel fun maken. Kies gerechten uit die je echt lekker vindt. Een gezonde leefstijl zou echt geen straf moeten zijn!

Jij bepaalt wat er wel en niet in jouw leven is, jij maakt hierin de keuzes. Kijk eens hoe je er nu bij staat en wat jij anders zou willen. Pas dit aan en zorg zo voor meer plezier in je leven. In welke situatie je ook zit, je maakt zelf de keuze.

Tip 5: Stap uit je comfortzone

Soms is iets wat je leuk vindt of leuk lijkt ook spannend. Het ligt misschien wel helemaal buiten je comfortzone ligt. Doe het dan toch, want daar ga je juist van groeien. Trek die stoute schoenen aan en kies voor jouw eigen fun.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Geverifieerd door MonsterInsights