Oké deze brownie zal je qua ingredienten verassen. Mij in ieder geval wel toen ik het voor de eerste keer las. Niet iets waar ik aan zou denken om het daarmee te gaan maken. Ik heb het namelijk over “zwarte bonen”. Ik eet nooit zwarte bonen, niet echt mijn ding zeg maar. Maar goed voor dit recept zat het er toch in, en nieuwsgierig dat ik ben, wil ik het toch wel uitproberen. Ik kan je vertellen dat de smaak super lekker was. Boven verwachting. Dus je moet het gewoon eens geprobeerd hebben.

Wat hebben we nodig

Ingrediënten:

  • 250gr uitgelekte zwarte bonen
  • 100gr dadels
  • 2 eieren
  • 26gr vanille proteïne poeder
  • 45gr cacaopoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 10gr kokosolie

Verwarm de oven voor op 175 graden. Week de dadels 10min in gekookt water en haal de pit eruit. Blend of mix alle ingrediënten tot een egale massa. Vet het bakpapier even in met wat olie, of gebruik weer een vel bakpapier. Scheelt weer met het eruit halen. Giet vervolgens het mengsel in de bakvorm. Zet de bakvorm voor ca. 25min in de oven.

Wel of geen topping?

Je kunt eventueel nog kiezen wanneer de brownie afgekoeld is deze met een chocoladetopping af te maken, maar dit hoeft niet. Lekker smaken doet hij al ;-).  Maar die topping van de bounties zou wel heel erg lekker op deze brownie smaken. Check hier nog even snel de ingrediënten die je nodig had voor de bountie. Wie weet is het wel een dikke vette aanrader om dit toch te doen.

Laat hieronder even weten wat je ervan vond als je hem gemaakt hebt, ik ben heel benieuwd.

Liefs,

Johanna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Geverifieerd door MonsterInsights