Wellicht heb je ze wel eens voorbij zien komen “de Healty Bounties”. Ik vind deze zo onwijs lekker en ze zijn ook nog eens gezond, zo lang je niet alles opeet dan hé?! Beter kan niet toch?! Dus voor jouw heb ik een heerlijk lekker recept voor je klaar liggen.

Bij deze het recept, zodat je zelf ook kunt genieten van deze heerlijke snack. Hij bestaat uit drie lagen, ik zal voor elke laag de ingrediënten noemen en vervolgens kun je naar beneden scrollen voor de bereidingswijze.

Succes en laat me weten wat je ervan vind!

De onderste laag de bodem:

 • 100gr dadels (zonder pit);
 • 100gr amandelen;
 • 50ml water;
 • 3 eetlepels rauwe cacao poeder.

De middelste laag:

 • 65gr amandelen;
 • 100ml kokosolie (gesmolten);
 • 120gr geraspte kokos;
 • 2 eetlepers honing;
 • 120ml kokosmelk.

De bovenste laag:

 • 120gr kokosolie;
 • 40gr rauwe cacoa poeder;
 • 4 Theelepels honing.

De onderste laag

Uiteraard start je bij de onderste laag. Pak een schaal van ca. 30cm bij 30cm. Ik beleg deze met zilverfolie erin.

De dadels kun je het beste even een tijd laten weken in lauw water. Beste is om deze even twee uurtjes van te voren in lauw warm water te leggen. Zo worden ze een stuk zachter en wordt jouw keukenmachine ook een stuk blijer van. Anders kan hij het soms best zwaar hebben met het hakken van al die dadels.

Goed even een zijspoor, we gaan verder met het recept. Na het weekbadje voor de dadels ga je ze voorzichtig fijnhakken in de keukenmachine met 50ml water. Niet alles tegelijk, even checken hoe je keukenmachine het doet. Sommigen zijn sterker dan anderen en ik wil niet de oorzaak zijn, dat die van jouw oververhit raakt. Ikzelf heb mijn blender hierdoor bijna kapot gedraaid. Een keukenmachine is wel beter dan een blender, dus heb je deze in huis kies dan hiervoor en niet voor de blender. De blender is hier eigenlijk niet voor gemaakt. Maar doe je het toch eigen risico en zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb als je blender begint te protesteren. 😉

De middelste laag

Oké dan gaan we nu verder met de middelste laag. Als het je eenmaal is gelukt om de dadels goed fijn te maken. Maal de amandelen fijn tot gewenste dikte. Maal nu alles bij elkaar met de cacao poeder tot één massa. Dit wordt de bodem. Met een lepel kun je deze glad strijken en ca. 1cm dik verdelen over de hele schaal. Zet deze schaal hierna even in de vriezer.

Jij begint ondertussen met de middelste laag. Gooi alle ingrediënten in je keukenmachine/ blender en meng tot alles goed gemixt is. Deze laag komt op de dadel/ amandel bodem. Wanneer deze laag goed verdeeld is in de schaal, gaat deze weer terug in de vriezer.

De topping

Gaat best snel toch? We gaan door daar de volgende laag. De laatste laag alweer. Dit is de topping. Je maakt gewoon je eigen chocolade, deze smaak is echt verrukkelijk. Probeer ervan af te blijven want deze heb je nodig voorop de eerste twee lagen die je gemaakt hebt. Je gooit weer alle ingrediënten bij elkaar en mixt deze tot een glad geheel. Giet deze topping over de kokoslaag en zorg dat deze de gehele laag bedekt. Hierna zet je de schaal in de koelkast en laat deze ca. 30 minuten staan, tot de topping volledig is uitgehard.

We zijn er bijna

Wanneer de topping is uitgehard kun je het folie uit de schaal halen en heb je één groot Bounty blok. Deze kun je voorzichtig in blokjes snijden van jouw gewenste grote.

Maak ze niet te groot. Deze bounty vult zeer goed en hoe meer blokjes je hebt, hoe langer je ervan kunt genieten! Als het je lukt om hier vanaf te blijven, want ze zijn echt waar verrukkelijk.

Weet wel dat we hier veel kokosolie en rasp hebben toegevoegd. Het zijn allemaal natuurlijke producten en goed voor onze gezondheid, maar dat neemt niet weg dat het een calorie bommetje is. Kokos producten en amandelen zijn vette producten. Dus zit jij in een proces om juist wat vetmassa te willen verliezen, dan kun je deze zeker eten, maar echt eet niet meer dan 1 blokje per dag. Anders gaat dit wel jouw doelen in de weg staan. We moeten natuurlijk wel blijven genieten, maar genieten kan ook in kleine hoeveelheden. Toch?! Ja het is wel lastig, dat weet ik ;-).

Laat hieronder weten wat je ervan vind als je deze gemaakt hebt. Ik ben heel benieuwd!

Succes, liefs

Johanna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Geverifieerd door MonsterInsights